FAQ

Op deze pagina vindt u antwoord op vaak gestelde vragen ook wel FAQ genoemd.

 

2 kinderenTot wanneer groeit een persoon ?

De groei in lengte van je lichaam wordt door een aantal factoren bepaald. Allereerst zijn er natuurlijk de genen. De genen krijg je mee van je ouders en die bepalen voor een groot deel hoe lang een persoon wordt. Als je ouders beide kort zijn is de kans groot dat jij ook kort wordt. Jongens worden gemiddeld genomen langer dan meisjes. In de puberteit is vaak wel het omgekeerde zichtbaar.

Dit komt doordat meisjes eerder puberen en de groeispurt eerder ondervinden. Jongens schieten op een latere leeftijd de hoogte in. Meisjes groeien gemiddeld gezien na hun 15de jaar niet meer in de lengte en jongens gemiddeld niet meer na hun 16de jaar.

 

 

man die denkt

Kan ik op latere leeftijd nog doorgroeien?

Nee, dat kan niet meer. Aan het uiteinde van je botten zitten groeischijven. Zolang je nog in de groei bent wordt deze groeischijven door middel van kraakbeen verder uit elkaar geduwd waardoor je dus groeit. Na je pubertijd is dit proces voorbij en zijn de groeischijven gesloten en is doorgroeien niet meer mogelijk. Enkele organen groeien als je neus en oren groeien langer door.

 

2 mensen die lopenWat kan ik doen aan mij lengte ?

Gelukkig zijn er vandaag de dag allerlei manieren om toch langer te lijken en wat meer lengte te creëren. Er bestaan ook onnatuurlijke mogelijkheden die ronduit levensgevaarlijk zijn of waarvan het resultaat niet klopt. Wij hebben alle manieren om langer te lijken voor u opgesomd.